Nasa objavila snimak koji će vas uplašiti: Pogledajte oblačnu masu koja je prekrila Srbiju

0

Novi snimak američke svemirske agencje NASA otkriva kako u ovom trenutku izgleda nebo nad Srbijom snimljeno iz svemira. Džinovski oblak koji može da se vidi na ovom snimku izazvao je vanrednu situaciju u mnogim mestima u Srbiji, a izdato je i upozorenje Nišlijama da tek očekuju velike nepogode.

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje od 3. avgusta, kaže meteorolog Časlav Stanojević. Kao što snimak NASA pokazuje, Srbija nije jedina zahvaćena novim ciklonom. I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije.

Promenljivo vreme očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje „neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije“.

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.

Oblak je zahvatio velike delove Balkana, Italije, Austrije, Češke i Slovačke

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 19, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Danas 31. jula i tokom noći između 31. jula i 1. avgusta u Srbiji se očekuju obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, lokalno i oko 80 litara po kvadratnom metru, uglavnom na jugu Banata, u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i ojujnim vetrom, upozorava se u saopštenju.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 8. avgusta, biti pretežno sunčano i toplije vreme.

Tokom popodneva, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinama. Temperatura će biti uglavnom oko prosečnih vrednosti.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić upozorio je ranije danas građane da se u narednih 12 sati, na teritoriji Nišavskog okruga, očekuju lokalne nepogode takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Blic

Foto: Nasa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.