IZLILA SE REKA U MEDVEĐI: Bujica nosi sve pred sobom!

Bujica se formirala na najvišim planinskim vrhovima u toku velikog pljuska. Protivrgradna zaštita u ovoj opštini ne deluje na oko 90 posto teritorije zbog zabrane da se ispaljuju rakete.

Olujno nevreme praćeno jakom kišom, koje je jutros zahvatilo područje opštine Medveđa, oštetilo je asfaltne puteve i stambene objekte u više sela, a mnoga domaćinstva ostala su bez stoke, rekao je predsednik te opštine Slobodan Drašković.

Zbog jake kiše izlio se Kapitski potok, koji se uliva u Jablanicu. Bujične vode su u potpunosti odnele veći deo puta od pet kilometara ka selu Kapit i naselju Čokotanci, zatim ka selima Marovac, Đulekare i Rujkovac.

- Više od 100 domaćinstava je zbog potpunog oštećenja više puteva odsečeno od ostatka opštine, a bujica je u naselju Čokotanci odnela stanovnicima sitnu stoku i uništila voćnjake i njive sa kukuruzom i povrćem. Važno je da nema ljudskih žrtava. Ono što možemo sami odmah ćemo početi da saniramo, ali neophodno nam je potrebna i pomoć Vlade Srbije – rekao je Drašković i dodao da je u jednom domaćinstvu bujica odnela čak desetak prasića.

Tokom nevremena palo je oko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Poplavljeno je desetak domaćinstava, a veći deo opštine je nekoliko sati bio bez električne energije.

Bujica se formirala na najvišim planinskim vrhovima u toku velikog pljuska, koji je počeo oko šest uutru i trajao do devet časova. Protivrgradna zaštita u ovoj opštini ne deluje na oko 90 posto teritorije zbog zabrane da se ispaljuju rakete u prečniku od 25 kilometara.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još