MLADENOVAC: Mašinovođe sprečile samoubistvo u poslednji čas!

Prema rečima Boška Đorđevića, na ovoj pruzi, na delu pred ulazak u Mladenovac, mašinovođe su u utorak oko 13 sati primetile da na pruzi neko sedi.

- Kolega Jovanović, koji je upravljao lokomotivom je odmah počeo da usporava, a ja sam svirao bez prekida. Međutim, osoba na pruzi nije uopšte reagovala, samo je sedela na šinama - priča Đorđević.

- Kolega je zaustavio voz na desetak metara od nje, ali ona uopšte nije reagovala, tada smo i primetili da se radi o ženskoj osobi koja ima 30-ak godina. Izašli smo iz voza kako bismo pokušali da je odvratimo od namere i lepom rečju joj govorili da niko i ništa nije vredno samoubistva - kaže Đorđević, i navodi da žena i dalje nije reagovala, sve dok joj Đorđević nije ponudio cigaretu i pitao da se pomere sa pruge.

- Tek kada sam je nežno uhvatio za ruku, reagovala je, počela je da plače i da drhti. Popričali smo sa njom, ljudski, ali nismo uspeli da saznamo šta je to toliko strašno da jednu mladu osobu natera na takav korak - veli Đorđević.

Hrabre i prisebne mašinovođe su, nakon što su se uverili da se mlada žena udaljava od pruge, pokrenule voz i u stanici nadležnom objasnili šta se dogodilo i obavestili policiju.
Mašinovođa u razgovoru sa samoubicom

- Tek kada smo nastavili put dalje, ukapirali smo šta se desilo, i još strašnije, šta je moglo da se desi. Ćutke smo sedeli u kabini lokomotive i razmišljali o ovom događaju. Ja još ne mogu da shvatim šta to mora toliko strašno da se desi da mlada osoba pokuša sebi da oduzme život. Za mene postoji milion razloga za koje vredi živeti, počevši od moje porodice, prijatelja, vožnje motora... Život je najveće blago koje imamo i ne treba ga se tako lako odricati - kažu oni.

Izvor: Alo

Pogledajte još