Mladić iz Srbije se udavio na Kipru

Iako na jednom od najpoznatijih kupališta u Limasolu u vlasništvu hotela “Le Meridien”, na kom se dogodila tragedija, ne postoji služba spasavanja, povike drugova nastradalog čuo je konobar sa plaže.

Prema pisanju kiparskih medija, čim je shvatio da mladići zviždanjem pokušavaju nekoga da dozovu u pomoć, radnik kafića je otplivao do njih i pomogao im da dođu do obale. Tada su ga obavestili da su u jednom trenutku trećeg druga izgubili među talasima.

Služba obezbeđenja hotela i još nekolicina radnika “Le Meridiena” odmah se dala u potragu za mladićem, kog su nešto kasnije našli kod pristaništa. Lekari Hitne pomoći probali su da reanimiraju davljenika, ali su mogli samo da konstatuju smrt.

Operateri u Hitnoj ne znaju engleski
Jedan od očevidaca ove nesreće naveo je da su kupači na plaži duže vreme bezuspešno pokušavali da dobiju Hitnu pomoć, jer su im operateri koji su se javljali sve vreme ponavljali da ne razumeju engleski.

Do zatvaranja ovog broja od naše ambasade na Kipru nismo uspeli da dobijemo informaciju o identitetu nastradalog mladića, ali se na osnovu pisanja kiparskih medija zna da je reč o izvesnom Milanu (25).

Nije poznato kako se udavio. Pretpostavlja se da nije uspeo da ispliva iz velikih talasa, budući da je more proteklih dana more bilo nemirno zbog jakih talasa.

Izvor: Blic

Pogledajte još