„Dva čoveka u gradu” u bioskopima od 7. avgusta!

Francuski reditelj alžirskog porekla Rašid Bušareb bio je opčinjen pričom filma „Dva čoveka u gradu” (Deux hommes dans la ville) iz 1973. godine sa Alenom Delonom u glavnoj ulozi, pa je odlučio da snimi rimejk. Glavne uloge poverene su oskarovcu Forestu Vitakeru i legendarnom Harviju Kajtelu. Bioskopska publika biće u prilici da gleda Bušarebovo novo ostvarenje „Dva čoveka u gradu” od 7. avgusta.

Forest Vitaker glumi Vilijama Garneta, bivšeg dilera koji je pušten iz zatvora 18 godina nakon što je ubio lokalnog policajaca. Zahvaljujući svojoj novo-otkrivenoj muslimanskoj veri, Vilijam menja svoje ponašanje na bolje i želi da postane uzoran građanin. Uz pomoć saosećajne socijalne radnice (Brenda Blit), započinje novi život u malom prašnjavom gradu u Novom Meksiku. U početku, Garnet nosi auru reformisanog čoveka, pronalazi stalan posao i gradi ljubavnu vezu sa lokalnom devojkom. Međutim, njegova prošlost je maloj zajednici dobro poznata. Pod velikim je pritiskom, jer istovremeno žele da mu se osvete šerif (Harvi Kajtel) i meksički kriminalac iz njegove prošlosti.

U glumačkoj ekipi pored Vitakera i Kajtela su i Luis Guzman i sjajna Elen Berstin (zapažene uloge imala u ostvarenjima „Rekvijem za san”, „Umreti mlad”, „Crveni zmaj”).

Film „Dva čoveka u gradu“, reditelja Rašida Bušareba, premijerno je prikazan na 64. Berlinalu.

Pogledajte još