Povratak bludnoga sina: Kačavenda ponovo s vladikama za trpezom!

To ne bi bilo čudno da bivši episkop Zvorničko-tuzlanske eparhije nije po hitnom postupku penzionisan odlukom Sinoda SPC, jer je optužen da je seksualno napastvovao maloletnike, ali i zbog snimka koji se pojavio, na kome se ljubi s jedva punoletnim mladićem.

Interesantno je da Kačavenda nije bio među vernicima u Hramu Svetog Save, gde je održano ustoličenje vladike Justina u episkopa žičkog, ali je sedeo za svečanom trpezom u hotelu „Turist“, koji je bio zatvoren za javnost.

"Zadesilo se da sam sedeo pored Kačavende pre početka večere, iako nisam ni znao da je to on. Razmenili smo pokoju reč, uglavnom o uopštenim pitanjima, kao što su veza naroda, vere i crkve. U jednom trenutku sam ga pitao gde služi, a on mi je odgovorio da je penzionisan. Pitao sam ga kako se zove i dobio sam odgovor, Vasilije Kačavenda", priča jedna od zvanica.

Još nekoliko zvanica iz Kraljeva potvrdilo je da su videli Kačavendu za trpezom, ali ne i u hramu, kao i da ga pojedini nisu ni prepoznali.

"Nosio je sivu odoru, za razliku od ostalih sveštenika. Jedan moj kolega me je za ručkom baš upitao ko je on. Kada sam mu rekao da je to Kačavenda, zastao je iznenađen", priča jedna od zvanica.

S obzirom na to da su pored sveštenstva bile prisutne i ostale zvanice iz društveno-političkog života Kraljeva i Čačka, kod mnogih nije izostalo iznenađenje njegovom pojavom na tom skupu. Jedan od sveštenika je na pomen prisustva Kačavende, odgovorio: "Srpska posla"!

"Iznenađen sam prisustvom Kačavende za ručkom nakon ustoličenja, kada su s našim crkvenim velikodostojnicima bile i ostale mnogobrojne zvanice. Ipak su to odnosi unutar SPC"
, rekao je Sreten Jovanović, predsednik Skupštine Kraljeva.

Izvor: Blic

Pogledajte još