Ne može mu niko ništa: Naprednjak zaposlio 50 drugova iz stranke

Grupa lekara Zavoda u jednom pismu navodi se da je Batnožić, otkako je u junu 2013. godine preuzeo rukovodeće mesto, zapošljavao po partijsko-prijateljskoj liniji, dovodeći na mesta savetnika, pomoćnika, pravnika, sekretarica, menadžera i drugih članove SNS, prijatelje iz MUP-a, čak i rodbinu predsednice Upravnog odbora te ustanove.

"Kad dođete na rukovodeće mesto, onda pravite svoj tim. Nije mi partijska pripadnost bila odlučujuća, gledao sam da postavim ljude koji će raditi i doneti rezultat. Smenio sam pet-šest direktora i znam da se mnogima nije dopalo. Nisam ja omiljeni lik u ovoj kući. Moj posao su pare, da ih zaradimo. Da imamo opremu, dobre lekare i dobre usluge. Zaboravili su da navedu imena mladih lekara koje sam zaposlio",samouveren je Batnožić koji je od osnivanja stranke član SNS.

U pismu su navedena imena i funkcije 19 novozaposlenih, od kojih je čak 13 iz SNS, a četvoro iz Batnožićevog Opštinskog odbora Savskog venca (sekretar, predsednik omladine i dva člana), gde je bio predsednik Saveta za zdravstvo.

"Više nemam vremena za taj savet. Radim u Zavodu po 18 sati, od ustanove koja je bila gubitaška doveli smo je u plus. Šta moji lekari i zaposleni rade u slobodno vreme, da li su članovi partija ili ne, to me ne interesuje, već samo rezultat", kaže Batnožić.

Za svakog od pomenutih zaposlenih članova SNS on kaže da su mu bili potrebni i za svakog ima opravdanje. Neke je, kaže preuzeo, kao što je savetnik dr Dragoljub Filipović, penzionisani lekar koji je ostao da radi usled nedostatka lekara specijalista medicine rada. Za savetnika je uzeo Zorana Memića, takođe penzionisanog u MUP, po profesiji grafičkog dizajnera da mu, kako kaže, uređuje sajt.

"Bilo je nekoliko zapuštenih oblasti, pa i sajt je bio katastrofalan. Doveo sam čoveka koji radi po ugovoru o delu za naknadu od 35.000 dinara ", kaže direktor, dodajući da je za istu naknadu i takođe po ugovoru o delu angažovao poznanicu iz MUP-a Mirku Milisavljević, arhitektu.

Dugačak je spisak novozaposlenih gde se, međutim, izdvajaju imena rodbine predsednice Upravnog odbora dr Zdravke Popović Stanković. Priznaje da je zaposlio njenu kćerku, 30-godišnju Bojanu Luković, obrazlažući to upražnjenim mestom.

"Prethodna osoba je otišla u penziju"
, kaže on.

Za ostalu rodbinu, među kojima su navodno sestra i sestrić predsednice UO, kaže da prvi put čuje.

Izvor: Blic

Pogledajte još