MAJKA UBICE: Bolje da sam ja mrtva nego to dete!

- Saznala sam u sredu, kad sam došla s posla. U kući sam zatekla haos i videla da nedostaje pištolj mog pokojnog muža. U panici sam otišla kod snaje i ona mi je rekla da je dolazila policija i da je Dragan uhapšen zbog ubistva male Tijane - priča Makivija.

Rođak: Delovao je normalno
- Sretali smo se kada je dolazio ovde u Klek da poseti sestru Aleksandru, koja je udata za mog brata. Ponekad bismo otišli zajedno na kafu, pričali, zezali se... Delovao je normalno, nikad ne bih pomislio da je u stanju da uradi ovako nešto - izjavio je Dragan Tomić, dever Aleksandre Tomić, rođene sestre Dragana Đurića, koji je u Bajmoku ubio devojčicu Tijanu Jurić.
- Poslednji put sam ga video pre oko dve nedelje. Došao je na odmor kod sestre, doneo deci bazen, igrao se s njima - kaže Tomić.

Ona kaže da je primetila da je Dragan u poslednje vreme bio povučen, odnosno ćutljiv, ali to njegovo stanje je prepisivala problemima u vezi s nasledstvom, jer je njegov deda hteo da uzme zemlju koja je pripadala njegovom ocu.

- Ne znam šta se dogodilo, zašto je Dragan to uradio i zašto je pukao. Moram da kažem da sumnjam da je sve to sam smislio i organizovao, jer nije imao mozga za tako nešto. Ne želim da ispadne da ga branim. Da sam znala da se sa njim nešto dešava, odvela bih ga kod lekara, ali ništa nisam primetila. Dragan je s posla odmah dolazio kući, kao i ja. Nije imao devojku, imao je samo dva druga i nije išao po kafanama jer mi smo jedva preživljavali - kaže jecajući majka.

Prema njenim rečima, na odmor je otišao u Zrenjanin kod sestre, a zašto je bio u Bajmoku kada tamo nikoga ne zna, ona nema odgovor.

- Po ovome što sam saznala, ispade da je Dragan isplanirao da ubije devojčicu. Postavlja se pitanje otkud ašov ili lopata. Znam samo da moj sin psihički nije sposoban za tako nešto i zato sumnjam da je nekome pomagao ili su ga možda ucenili da to uradi. Stvarno ne znam niti imam neke odgovore - jecajući priča Makivija.

Kolege iz mesare zatečene
U firmi „Ambar“, gde je Dragan radio, kažu da su u šoku, prevashodno što je ubijena devojčica, a pogotovo što je za ubistvo osumnjičen jedan radnik tog kolektiva. - Cela Srbija jeca zbog smrti male Tijane. Mi ništa nismo sumnjali, čak ni juče, kada je došla policija da ga hapsi. Pomislili smo da su to uradili nešto zbog automobila jer su pitali gde se on nalazi. Verujte, Dragan je radio svoj posao u proizvodnji na panglovanju mesa i nije izgledalo da je nešto uradio. Dolazio je na vreme na posao i odavao je utisak mirnog diva. On je bio na odmoru od 21. 7. do 5. 8. i kada se vratio na posao, nije pokazivao nervozu ili tako nešto - rekao nam je Voja Janošević, otac vlasnika firme.


Strina: Zavio je porodicu u crno
Slavena Đurić, strina Dragana Đurića, kaže da je o strašnom događaju čula na vestima.
- Nismo u dobrim odnosima jer se moj pokojni muž posvađao s njim zbog imovine. Bio je dobro i mirno dete, kasnije sam čula da je imao neke probleme sa policijom. Bacio je ljagu na celu porodicu i bez obzira na sve, žao mi je njegove sestre i majke. Niko nije znao da je bolestan, trebalo je da se leči - kaže Slavena.
Ona dodaje da je Draganu otac umro pre 11, 12 godina i da je od tada živeo sa majkom. Ona inače živi sa Draganovim dedom Obradom Đurićem i, kako kaže, ne može da ga smiri.
- On ima 83 godine, žalosna sudbina je zadesila tog čoveka. Ne znam kako da ga smirim, on je njegova krv, pa nije mu lako. Ne može da govori. Celu porodicu je Dragan zavio u crno. I nas i našu decu, da tako žive. Šta mu je bilo, nismo bili u nekim odnosima, ali ako mu je trebala neka pomoć, bili bismo uz njega. Sad je kasno - priča ona.

Izvor: Alo

Pogledajte još