Promene na pomolu: Grad odustaje od BusPlusa

Nakon šestomesečnih pregovora sa predstavnicima firme “Apeks solušn tehnolodži” i brojnih najava da će ukinuti “Bus plus”, gradski čelnici su ipak odlučili da ne preuzmu većinski udeo u ovoj kompaniji. Ugovor će ostati nepromenjen što znači da će “Apeks” i dalje imati 8,53 odsto mesečnih prihoda od prodaje i kontrole karata.

Po ugovoru, grad nije uložio ni dinar u “Bus plus”, ali se obavezovao da 8,53 odsto mesečnih prihoda od prodaje i naplate karata šalje na račun “Apeksa”.

Da bi se poboljšali uslovi vožnje u gradskom prevozu, u Direkciji razmišljaju da od 15. avgusta ponovo uvedu obaveznu validaciju personalizovanih karata. Na taj način u Direkciji će opet analizirati broj putnika na svim linijama u gradu i eventualno praviti promene u broju vozila na trasama.

Kako prenosi Blic, u Direkciji razmišljaju da vrate obaveznu validaciju personalizovanih karata od 15. avgusta da bi se poboljšao red vožnje.
Pominjane su razne mogućnosti, pa čak i ta da bi, ako putnik ne očita svoju personalizovanu karticu, kontrolor imao pravo da mu je blokira.
Tada bi putnik morao da odblokira karticu, a to će ga koštati, kako saznajemo, oko 400 dinara. Ako ne odblokira karticu, kontrolor može da mu izda kaznu. Da li će mera validiranja karata ovoliko biti pooštrena, u Direkciji juče ipak nisu potvrdili.

Takođe, od sledeće godine verovatno će biti ukinuta godišnja karta za penzionere koji će vožnju u gradskom prevozu plaćati mesečno. Kako saznajemo, u zavisnosti od visine penzija, biće formirano nekoliko kategorija penzonera, ali će ipak cena njihovih mesečnih karata biti najniža, pa će najjeftinija koštati oko 400 dinara.

Pogledajte još