ZAUSTAVI DAH SVOJIM IZGLEDOM! Ako poslušaš ove savete, bacićeš celu plažu na kolena!

1. Negovane pete su imperativ

Pre nego što što kreneš na plažu, znaj da tvoje pete moraju da budu sređene. Potrudi se da ukloniš ostatke grube kože i naslage. Kad završiš sa tuširanjem, posegni za kamenom ili turpijom za pete. Nakon toga, nanesi blagi losion na tretirana mesta i sačekaj da upije.

Savet: Ne zaboravi da nakom tretiranja peta, kreneš na pedikir. Tvoji nokti na nogama takođe moraju biti sređeni, ako već planiraš da ih izložiš očima javnosti.

2. Zaštiti kosu od sunca

Obojena kosa zahteva posebnu negu, s obzirom da zraci sunca mogu da promene boju kose. Takođe, vlasi kose su podložnije lomljenju, a morska so i bazenska voda puna hlora mogu da je oštete. Vlasi će ti postati podložnije lomljenju.

Savet: Potrudi se da leti koristiš maske koje će dodatno štititi tvoju kosu od lomljenja i spiranja farbe.

3. Koristi gumice za kosu bez metalnih delova

S obzirom na to da smo naglasili kako je tvoja kosa podložnija pucanju u letnjim danima, pre nego što kreneš na plažu ili bazen, potrudi se da je vezuješ gumicama koje nemaju metalne krajeve jer će oni dodatno oštetiti tvoju kosu.

Savet: Umesto toga, biraj one gumice koje su u potpunosti prekrivene elastičnim materijalom. U prvu pomoć možeš pozvati i marame, koje će učiniti da budeš primećena na plaži, ali će i tvoja kosa biti zaštićena o štetnih uticaja.

4. Dodaj malo sode bikarbone u šampon

Pojačan stepen zagađenja vazduha tokom leta donosi i više štetnog delovanja slobodnih radikala, što kosi oduzma sjaj i boju.

Savet:

Za uklanjanje mat izgleda iz kose dodaj u svoj šampon malo sode bikarbone. Tako ćeš isprati sve ono što je štetno po tvoju kosu, a vlasi će biti u potpunosti zaštićene od lomljenja ali i beljenja.

5. Lepa i negovana koža

Pre nego što i plairaš da se izložiš suncu, budi svesna da će svi pogledi biti uprti u tebe, i da se za to moraš dobro pripremiti.

Savet: Tokom tuširanja, uradi piling celog tela kako bi uklonila slojeve mrtve kože. Nakon tuširanja nanesi hidrantni losion neutralnog mirisa, koji će nahraniti kožu. Ne zaboravi da se pre nego što isplaniraš izlazak na sunce dobro izmažeš i kremom sa zaštitnim faktorom ( od 25-30) kako ne bi rizikovala opekotine. Takođe, zaboravi na maslinovo i kantarionovo ulje, jer će oni bolje privlačiti sunce, a samim tim ćeš svoju kožu izložiti štetnim UV zracima.

Ne zaboravi da je tvom organizmu potrebno mnogo tečnosti kako ne bi dehidriralo. Pij najmanje 2 litre vode dnevno.

Izvor: večernji.hr/nadlanu

Pogledajte još