Majka ubice Tijane Jurić: Volela bih da pitam sina kako je mogao da ubije dete

Ovo je juče za "Kurir" rekla Makivija Đurić, majka Dragana Đurića, koji je, kako je ministar MUP Srbije Nebojša Stefanović izjavio, na monstruozan način ubio Tijani Jurić (15) iz Bajmoka.

- Da mogu da umrem umesto te devojčice, ne bih žalila da mi odmah srce stane! Ako je Dragan kriv, treba da odgovara. Kako mene boli duša tako boli i one roditelje iz Subotice, koji nikad više neće videti svoju ćerku. Volela bih da mogu da vidim sina i da ga pitam da li je to svesno uradio i kako je mogao da ubije dete. Ako je pri zdravoj pameti to uradio, onda nijedno opravdanje za njega ne mogu da nađem, iako sam mu majka - priča kroz suze Makivija Đurić i dodaje da njenom sinu i ne treba veća kazna od toga da 40 godina provede u zatvoru.

Kako nam je objasnila, još ne može da veruje da je njen sin, koji je bio izuzetno vezan za nju, to uradio.

- Ne prestajem da pitam samu sebe šta je to u njemu moglo da pukne. Tačno je da je bio emotivan, ali se retko kad žalio. Verujem da je to držao u sebi. Ne prestajem da se pitam kako i zašto. U jednom trenutku sam shvatila da je u poslednje vreme slabije jeo. Kad god sam ga pozvala da jedemo, rekao bi: „Kasnije ću, mama“ - navodi žena.

Pogledajte još