STRAVIČNO UBISTVO U ĆUPRIJI: Izrešetan na pragu kuće!

U subotu, oko 16 časova, u Ćupriji je ispred svoje porodične kuće ubijen Bratislav Alitović (36). Na njega je ispaljeno nekoliko hitaca, dok je sedeo u svojim kolima, vrativši se iz prodavnice.

Prema pričanjima očevidaca, vozilo u kome su se nalazila dvojica napadača, prišlo je njegovom vozilu otpozadi, napadači su izašli i ispalili 5 ili 6 hitaca iz vatrenog oružja, teško ga ranivši u predelu grudi i stomaka. Izdahnuo je u bolnici, sat kasnije.

Otac nesrećnog Bratislava, Milivoje Alitović, u trenutku ubistva bio je na drugom spratu njihove porodične kuće.

- Začuo sam nekoliko prasaka, zatim vrisak moje snaje Bojane. Istrčali smo napolje, izvukli ga, sveg okrvavljenog, iz auta, i položili ga na asfalt. Kada smo ga umili, davao je znake života. U neposrednoj blizini igralo se moje troje unučića sa još druge dece. Sada sam ostao bez jedinog sina, a moja unučad bez oca – priča potreseni otac, dodajući da je njegov sin bio miran, porodičan čovek, koji nije pravio nikakve incidente. Još u vojsci zadobio je povredu, zbog koje nije mogao da radi, pa je svakog meseca primao biološku terapiju u Beogradu. Deca dobijaju dečje dodatke, jer nijedno od roditelja nije bilo zaposleno.

Ovo je, inače, treće ubistvo ili pokušaj ubistva u Ćupriji, u poslednja četiri meseca. Sve tri žrtve su – Romi. U maju je, u okršaju dve grupe Roma, ubijen Kristijan Jovanović (20), koji je, kako se šuškalo, stradao potpuno nedužan, braneći oca koji je bio dužnik zelenašima. Mesec dana kasnije, iz automobila u pokretu pucano je na Dragana Ramića, koji je napad preživeo.

Romi su u gradu na Ravanici u izuzetno teškom socijalnom položaju, pa su često prinuđeni da pribegavaju najtežem, i najriskantnijem, izlazu – pozajmljivanju novca od lihvara. Zastrašeni, nerado komentarišu učestale strahote. Jedan poznanik Bratislava Alitovića koga smo zatekli u blizini, moleći da ostane anoniman, pomenuo je da je Bratislav poslednjih dana bio u strahu i nerado napuštao kuću, jer je trebalo da svedoči na suđenju.

pressonline

Pogledajte još