Internet detoks: Kako da se barem tokom leta 'skinete' sa društvenih mreža

... ovih šest koraka:

Izbrišite sve aplikacije sa telefona ili tableta
Uklonite aplikacije koje najvise koristite. Ništa strašno - u svakom trenutku mogu da se instaliraju ponovo, ne paničite!

Zamolite druga/drugaricu da vam promeni lozinke
Zamolite druga ili drugaricu kojima verujete (poželjno je da imaju dobru memoriju ili da zapišu) da vam promene lozinku na omiljenim društvenim mrežama. Složite se da ovaj net štrajk traje određeno vreme posle kog će vam biti mejlovana nova lozinka.

Prestanite da pratite vesti na koje ste navučeni
Jedan od najboljih i najzabavnijih momenata društvenih mreža je što možete da pratite svoje omiljene sajtove.Čim se toga otarasite, nećete toliko jedva čekati da se ulogujete.

Zadajte sebi pravilo i držite ga se

Možda imate jaču snagu volje od prosečne osobe. Zadajte sebi pravilo tipa - nema Fejsbuka posle 6, Instagram samo vikendom, Tviter samo posle posla, itd.

Zamenite jednu zavisnost drugom

Uvek se hvatate za telefon kada vam je dosadno? Istrenirajte se da uradite nešto drugačije. Umesto telefona uzmite knjigu... Iglu za heklanje... Instrument... Špil karata... Bukvalno bilo šta što će vas odvojiti od telefona.

Izbrišite naloge
Kada pričamo o odvikavanju, možda je najbolji način prikloniti se onoj ‘najstrašnijoj’ opciji: brisanju! Ako ste spremni da se odvojtie od mreža na radikalan način, krenite odmah. Upozorenje: ova opcija nije za slabe i emotivne. Ali ako imate dovoljno snage, od nas imate aplauz!

Pogledajte još