Trogodišnja devojčica 11 dana sama bila u šumi! (VIDEO)

Karina Čikitova (3) koja je iz udaljenog ruskog sela u Jakuti, preživela je 11 dana u opasnim divljinama i okružena zverima, pre nego što je spasena.

U tome joj je pomogao njen verni pas koji je devojčicu devet dana nosio na leđima i na kraju otrčao kući po pomoć.

Ova devojčica je provela 11 noći u sibirskoj tajgi gde se izgubila prateći svog oca.

"Prvo nismo ni znali da se izgubila. Suprug je išao u svoje selo i mislili smo da ju je on poveo sa sobom. Međutim on nije znao da je Karina krenula za njim i kada smo se prvi put nakon četiri dana čuli, shvatili smo da je nama"
, rekla je devojčicina majka.

Zaista je neverovatno kako je mala devojčica u opasnoj divljini uspela da preživi niske temperature i divlje životinje. Nakon što je spasena, ispričala je da se krila u travi i jela divlje bobice, a društvo joj je pravio pas uz kog je spavala.

"Zahvaljujući psu smo je pronašli. On se posle devet dana vratio kako bi pronašao pomoć i već sledeće jutro nas je odveo do devojčice"
, ispričao je portparol spasilačke službe Afanasij Nikolajev.

Oni su je pronašli kako sedi u travi u potkošulji i čarapama, promrzla, izujedana od insekata i izgrebana. Karina nije želela puno da priča o onome šta joj se dešavalo, a psiholozi koji su je pregledali rekli su da ovaj događaj nije uticao na njeno mentalno stanje.

Izvor: siberiantimes.com

Pogledajte još