Rešena misterija čoveka na Mesecu

0

Iako su mnogi pretpostavljali da je reč o nečem drugom, a ne vanzemaljcu, nekim je ljudima bilo potrebno objasniti da ono što su videli na NASA-inim fotografijama nije "mali zeleni" već nešto drugo.

U ovom slučaju radi se o prljavštini na sočivu (ili u samoj kameri) koja se u pravilnim razmacima pojavljuje na seriji fotografija s Google Moona.

Kako je izgledao „čovek“ na Mesecu pogledajte ovde.

Naime, fotografije koje Google koristi dolaze s različitih izvora, a u većini slučajeva radi se o analognim fotografijama. U ovom konkretnom slučaju, radi se o fotografiji koja je snimljena još 1971. (Apollo 15).

Kamera je snimila preko 2000 fotografija površine Meseca, a na svakoj od fotografija istog područja možemo videti „čoveka“ jer radi se o optičkoj iluziji koja je nastala zahvaljujući kosi ili prašini koja je završila na sočivu ili u kameri.

To nije sve. Na fotografijama možemo pronaći i veliku „meduzu“, ali čini se da ona nije privukla pažnju lovaca na vanzemaljce.

U svakom slučaju, NASA je svesna „čoveka na Mesecu“, a fotografije su analizirali na univerzitetu u Arizoni gde su filmovi i digitalizovani.

index.hr

Foto: Nasa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.