Ona je najmlađa milijarderka na svetu, a sve je zaradila sama! (VIDEO)

Posebnost kompanije je u tome što pruža jeftinije testove koji su u isto vrijeme učinkovitiji i brži. Tako njihov sastav praktikuje vađenje krvi iz jagodice prsta, sa tim da se iz jedne kapi krvi može napraviti 70 različitih testova. Prethodni sastav ograničavao je brojku na njih 40, pritom koristeći veće količine krvi.

Holms, danas sa pravom nazivaju "najmlađom milijarderkom" na svetu. Vrednost njene imovine "unutar Theranosa" procenjuje se na 4,5 milijardi dolara. Nakon dve godine studiranja hemije na Stanfordu, odustala je od daljnjeg školovanja, kako bi se u potpunosti mogla da se posveti širenju svoje kompanije.

Kroz desetak godina pomnog biranja ulagača i razvijanja tehnologija, ostvarila je svoj cilj. "Theranos" danas zapošljava 500 ljudi, a u poslovanje kompanije uloženo je približno 400 miliona dolara.

- Ne želim da napravim postepene promene u tehnologiji. Želim da stvorim jednu novu tehnologiju koja može da pomogne čovečanstvu u celosti, bez obzira na geografiju, godine ili rod - istaknula je Holms za magazin "Fortune".

"Theranos" za sada spada u manje kompanije, ali njena poslovna ekspanzija gotovo je sigurna.
- Mi gradimo sastav za ranu detekciju anomalija u krvi. Smatram kako je osnovno ljudsko pravo imati pristup celoj infrastrukturi testiranja krvi, kako bi se u što ranijoj fazi otkrili mogući problemi - objasnila je Holms glavnu inicijativu "Theranos"-a.

Blic

Pogledajte još