5 najskupljih scena ikada: Jedna od njih nije nikada ni prikazana

5. Scena na Bruklinskom mostu - "Ja sam legenda", 5 miliona dolara

Film u kojem glavnu ulogu igra Vil Smit, ukupno je koštao 150 miliona, a jedna scena dodatno je podigla konačnu cifru. Naime, potrošeno je 5 miliona dolara da se snimi scena evakuacije na Bruklinskom mostu, snimanje je trajalo šest noći a produkcija je morala da angažuje dodatnih hiljadu statista uključujući i veliki sistem za osvetljavanje seta. Nacionalna garda, obalska služba i odsek za odbranu učestvivali su u snimanju ove scene.

4. Eksplozija prilikom napada Japanaca - "Perl Harbor", 5,5 miliona dolara

Ekranizacija japanskog napad na američku luku Perl Harbor u Drugom svetskom ratu koštala je producente filma 5,5 miliona dolara. U sceni eksplozije korišćen je pravi vojni brod, scena je snimana sa 12 kamera, upotrebljeno je 700 štapova dinamita i ostalih skupih rekvizita.

Ekipi filma je bilo potrebno više od mesec dana da pripreme scenu za snimanje, ali je na kraju, uprkos potrošenom trudu i novcu, u završnu verziju filma ušla skraćena scena koja je trajala svega 12 sekundi.

3. Početna scena Supermena - "Povratak Supermena", 10 miliona dolara

Ova scena je zapravo izbrisana u postprodukciji tako da je to čini najskupljom izbrisanom scenom u istoriji kinematografije. U kadrovima se vidi Supermena kako se vraća na planetu Kripton a njeno snimanje koštalo je 10 miliona dolara. Film je ukupno zaradio blizu 400 miliona.

2. Scena sa helikopterom - "Šifra sabljarka", 13 miliona dolara

Najambicioznija a time i najskuplja scena u ovom filmu je scena sa autobusom prikačenim na helikopter koji nadleće centar Los Anđelesa, i koštala je producente 13 miliona dolara. Glavne uloge u filmu igrali su Džon Travolta, Hale Beri i Hju Džekmen.

1. Neo u borbi - "Matriks Reloaded", 40 miliona dolara

Drugi nastavak Matriks trilogije ujedno je i najbolje ocenjen film u istoriji Holivuda ali i film koji je zaradio rekordnih 735 miliona dolara. Scena koja je ušla u istoriju najskupljih scena Holivuda, je scena borbe Nea i agenata, i koštala je 40 miliona dolara. Snimana je 27 dana i traje 17 minuta.

blic

Pogledajte još