ČIME SE SVE BAVE PEVAČI: Šokiraće vas posao Vesne Rivas!

Sve češće se među pevačima mogu čuti priče kako im je dojadilo da budu na čiviluku i da mole boga da ih se neko seti i pozove da pevaju. Pozivi za gostovanja su sve ređi, honorari sve manji, džepovi sve prazniji, a neplaćenih računa sve je više.

Malo, malo, pa neko od njih kaže da mu je svega preko glave, da bi najradije da radi neki običan posao sa osmočasovnim radnim vremenom i da na kraju meseca dobije platu, pa ma kolika ona bila. Nekad su od takvih poslova bežali, a danas ih priželjkuju i o njima mogu samo da sanjaju.

"Čujem kako kolege to pričaju. Kad to kažu preda mnom, skrenem im pažnju da su to lupetanja. To pričaju iz neznanja. Kad bi znali kako živi taj običan svet i koliko se muče, ne bi lupetali da im se celi svet smeje. Radio sam u jednoj firmi od osam ujutru do četiri popodne, prodavao sam neka hemijska sredstva za poljoprivredu, pa su mi se svi smejali da prodajem otrov za pacove. Ko bi danas zaposlio bilo koga u Srbiji? Pa nema posla za doktore nauka, sede besposleni na biroima za zapošljavanje bez ikakvih šansi da se dočepaju parčeta hleba, a neškolovani pevači bi da se dočepaju posla u firmama", kaže Ivan Gavrilović.

Neki se uveliko snalaze kako znaju i umeju, izvlačeći iz sebe skrivene talente. Vesna Rivas priznaje da davno od pevanja ne može da živi. Kao što ne može da živi ni od voditeljskog posla, iako godinama vodi mnoge televizijske emisije na raznim televizijama. Preduzimljiva Rivas je krenula da gleda u karte za pare!

"Što da ne iskoristim ono što umem? Iskoristila sam sve druge mogućnosti, pevačke, voditeljske, trgovačke i sad su na redu vizionarske", kaže Vesna, koju mnoge kolege mole da im gleda u karte, predvidi budućnost i da neki savet kako bi im bolje išlo!

Goca Božinovska kaže da bi vrlo rado radila za redovnu platu na kraju meseca. Ali, isključivo u kafani!

"Kad mi padne na pamet da bih da radim nešto drugo, meni je opet pred očima kafana jer bez kafane ne mogu. Tamo je bar veselo, ljudi pevaju i kad im nije do pevanja. Mogla bih da perem sudove i konobarišem. A najbolje bi bilo da ne radim ništa, ali da mi plata stiže na kraju meseca. Na žalost mnogih, ta vremena su prošla",zaključuje pevačica.

vesti-online

Pogledajte još