KREĆE KAMPANJA: Dačić može da pobedi Nikolića?

0

Dačićeve šanse na izborima za predsednika biće mnogo veće nego pre dve godine, kada je učestvovao u predsedničkoj trci.

On je tada od 12 kandidata bio na trećem mestu, iza Tomislava Nikolića i Borisa Tadića, i ostvario dobar rezultat od preko 14 odsto. Iako do izbora ima više od dve godine, iz aktivnosti ministra spoljnih poslova, ali i na osnovu izjava članova njegove stranke gotovo je sigurno da će on biti glavni rival Tomislavu Nikoliću.

Ako Dačić ima tu ambiciju da bude predsednik, on će biti zaista ozbiljan kandidat. Pre svega, on je vrlo prepoznatljiv lider. Osim toga, on i dalje vodi ozbiljnu stranku kojoj rejting ne pada i stranku sa dobrom infrastrukturom. Treća stvar, koja je jako važna, jeste to što je Dačić još od Cvetkovićeve vlade na veoma važnim funkcijama, čime je stekao ozbiljno državničko iskustvo – kaže Bojan Klačar iz Cesida.

Branko Ružić je u nedavnom intervjuu „Blicu“ izjavio da Ivicu Dačića vidi kao budućeg predsednika Srbije i time demantovao bilo kakve sukobe u SPS.
Prema njegovim rečima, funkciju ministra inostranih poslova Dačić jako dobro nosi i koristi, i za njega će se sasvim sigurno vezivati to što je potpisan Briselski sporazum i to što evidentno ima dobre odnose sa EU.

Kada je u pitanju Nikolić, videćemo u kakvom će kontekstu sačekati izbore i da li će SNS stati iza njega. Iako već neko vreme slušamo da između Nikolića i Vučića postoji sukob, ni od jednog ni od drugog to praktično nikada nismo čuli – podseća Klačar.

Babić: Pusti snovi Dačićevi

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije i član Predsedništva te stranke, kaže da je ambicija Ivice Dačića da u perspektivi postane šef države – pusta želja.

Nepremostiva je razlika između realnosti i pustih želja. Realnost je da je Tomislav Nikolić predsednik svih građana Srbije, i to će biti i u budućnosti. Gospodinu Dačiću želim lepe snove i nadalje – kazao je Babić.

Žarko Trebješanin, politički analitičar i psiholog, takođe ističe da će Nikolićev rezultat, ako se ponovo bude kandidovao, zavisiti od podrške unutar same SNS.

Ako ga Vučić iz nekog razloga ne bi podržao, Dačić bi mogao da ima velike šanse.

Inače, Vučić je u intervjuu za jedan beogradski medij kazao da su i on i stranka koju vodi zadovoljni poslom koji obavlja Tomislav Nikolić i da će ga i u budućnosti u tome podržavati, ali i istakao da mu ne smeta Dačićeva politička ambicija.

Njih dvojica se prilično dobro slažu još iz vemena kada je Dačić bio premijer, a Vučić PPV, preneo je Blic.

Foto: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.