Čudotvorna Zu San Li tačka: Evo šta će se desiti ako je masirate!

Masiranje tačaka na telu jedna je od najstarijih metoda lečenja na Istoku. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što je identično boju dana i meseci u godini. Delovanje akupresure, odnosno masaže pritiskom prstiju na određene tačke, zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima.

Tačka dugovečnosti se nalazi ispod čašice kolena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.
Isprobajte i masažu za jako umorna stopala!
Masiranjem tačke Zu San Li možete da postignete sledeće:
- normalizaciju krvnog pritiska
- normalizaciju glukoze, insulina
- suzbijanje upalnih procesa u organizmu
- regulaciju imune funkcije čoveka
- poboljšate varenje
- lečite bolesti gastrointestinalnog trakta
- tretirate posledice moždanog udara

Kako možete da utičete na „tačku dugovečnosti“
Masirajte tačku Zu San Li u jutarnjim časovima i pre ručka: 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Ukoliko smatrate da niste vešti u masiranju, na ovu tačku možete da stavite čen belog luka isečen na pola i ostavite ga sat-dva, dok koža ne pocrveni.
Masažom možete da izlečite i kijavicu!

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne bi ste izazvali nesanicu.

Izvor: Uspešna žena

Pogledajte još