Ovo nikada nemojte da radite: 6 loših navika u ljubavnoj vezi

1. Partner je uvek na prvom mestu
Iako veze iziskuju puno truda, to ne znači da bi trebalo da zaboravite na sebe. U redu je povremeno partnera staviti na prvo mesto, ali i priznati da u nekim situacijama posao, porodica ili prijatelji imaju prednost. To ne znači da ga volite manje, već da imate drugih obaveza. Lakše je brinuti za druge nego priznati da je i vama potrebna pažnja...
REŠENJE: To je veoma teško podneti, pa je bolje reći da ipak ne možete sve sami. Partneru će to biti znak da je veza odnos koji zahteva trud sa obe strane.

2.Izbegavate prijatelje
Na početku veze teško je odvojiti se od partnera, ali to vas može koštati prijatelja, upozoravaju bračni terapeuti. Iako je sasvim u redu da više vremena posvetite novoj ljubavi, ne smete dozvoliti da prijatelji i porodica trpe; ne zaboravite, oni su bili uz vas i pre nego što se pojavio “Gospodin Savršeni”...
REŠENJE: Druženjem s drugim ljudima obogaćujete sami sebe, i što ste zadovoljniji sobom to ćete biti bolji u vezi.

3. Opsednuti ste partnerom
Svake sekunde mislite na partnera, stalno mu šaljete SMS-ove, pratite svaki njegov korak... Takvim ponašanjem možete “ugušiti” osobu sa kojom ste u vezi.
REŠENJE: Zdravo je imati vlastite hobije ili interese, jer vas oni čine boljima i odlična su prilika da se ponekad odmorite jedno od drugoga.
Saznajte kojih 7 navika mogu da vam promene život!

4. Zbog partnera trpi posao
Teško je ne misliti na partnera, naročito u prvim danima veze, ali ako to utiče na vaš posao ili odnos sa drugim ljudima, vreme je za promene.
REŠENJE: Zaokupite se drugim stvarima ili jednostavno dogovorite da se tokom radnog dana ne čujete jer vam to remeti koncentraciju.

5. Njegova osećanja su vam važnija od vaših
Važno je paziti na tuđa osećanja, ali biti zaljubljen ne znači žrtvovati svoju sreću zbog partnera. Trebalo bi da budu zadovoljne obe strane, i vi i on; ali, ako su partnerova osećanja uvek važnija od vaših, nešto nije u redu, tvrde bračni terapeuti. Time svom partneru dajete do znanja da je vredniji od vas, a to ostavlja dugoročne posledice na vaše samopouzdanje...
REŠENJE: Jasno recite šta osećate, šta vas rastužuje a šta usrećuje, i dajte partneru do znanja da neke stvari nećete tolerisati.

6. Ponašate se rasipnički
Sada najzad imate sa kim da odete u novootvoreni restoran, na letovanje ili produženi vikend, i nije vam žao da to platite za oboje. Jednom, drugi put, treći put... Rasipnički duh vas je zaposeo i ne pušta?
REŠENJE: Prikočite na vreme, da ne biste zapali u dugove ili da ne biste stvorili utisak kako ćete i poslednji dinar iz džepa dati da vama i njemu bude što lepše. Jer, iskustva mnogih bivših parova pokazuju da muškarci mahom ne cene kada žena “zalegne” za njih i kada im ispunjava svaku želju.

Izvor: Allwomenstalk.com/Nadlanu

Pogledajte još