RADITE I MRŠAVITE: Potrošite kalorije dok sedite na poslu!

0

Nema više izgovora! Bez obzira na to što ste “zarobljeni” u kancelariji, uz ovih par saveta možete da izgubite značajan broj kalorija.

1. Stežite trbušne mišiće

Stegnite trbušne mišiće kao da će vas neko upravo zagolicati po stomaku. Zadržite ih tako nekoliko sekundi, opustite se i ponovite vežbu 10 puta.

Druga dobra vežba za donji deo stomaka je da dignete stopala nekoliko centimetara od poda, ispružite ih i vratite u isti položaj, pa spustite na pod.

2. Zaplešite

Ako vam nije neprijatno zbog čudnih pogleda kolega, ovo je zabavna vežba. Mislite (ili slušajte, ako možete) na neku melodiju i zavrtite glavom, podižite i spuštajte ramena i jednostavno se prepustite ritmu, a sve dok sedite na mestu. Ne samo što ćete trošiti kalorije, nego ćete biti i bolje raspoloženi.

Trikovima do vitkosti!

3. Zategnite noge

Ispružite noge sve dok ne budu paralelno postavljenje s podom i usresredite se na zatezanje kvadricepsa (prednjih mišića na bedrima). Ostavite noge tako zategnute nekoliko sekundi, a zatim ih polako vratite na pod i odmah ponovite vežbu.

4. Budite nemirni (ali ne i nervozni)

Lupkajte nogama o pod, vrtite se na stolici i pokrećite se što više bez dizanja: tako možete potrošiti i do 100 kalorija na dan. Ovu vežbu radite samo ako ste sami u kancelariji da ne biste ometali kolege dok obavljaju radne zadatke.

Pogledajte i kako vam flaša vode može pomoći u oblikovanju tela.

Izvor: tportal.hr

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.