Fondacija SOS Dečija sela Srbija pokrenula humanitarnu SMS kampanju

SOS Dečije selo Kraljevo je centar za porodični smeštaj dece bez roditeljskoj staranja, sa mrežom hraniteljskih porodica koja pruža porodični smeštaj deci iz cele Srbije o kojoj roditelji iz bilo kog razloga nisu mogli da se staraju.

SOS Dečije selo u Kraljevu se sastoji iz 14 porodičnih kuća u kojima žive SOS hraniteljske porodice i u kojima SOS mame brinu o mališanima uzrasta od 3 do 15 godina. Najbrojnije porodice imaju po sedmoro dece, uglavnom su to braća i sestre, koji se za razliku od drugih ustanova za brigu o deci bez roditeljskog staranja, nikada ne razdvajaju u SOS Dečijem selu.

(old_image)

Većina dece o kojoj se SOS Dečije selo stara dolazi iz siromašnih porodica, neka iz krajnje bede, sa teškim životnim iskustvima i traumama (seksualno, psihičko i fizičko zlostavljanje, teško zanemarivanje, smrt roditelja), neretko narušenog ili usporenog psihičkog i fizičkog razvoja.

Njima su potrebni posebna nega i uslovi života. Pored SOS majki koje žive sa decom u kući i pružaju im roditeljsku ljubav, toplinu doma i brinu o njima kao i sve druge majke, neophodna je pomoć stručnjaka: psihologa, logopeda, defektologa, fizioterapeuta, pedagoga i nastavnika.

Da bi ovoj deci bilo moguće pružiti neophodnu podršku, potrebna je pomoć dobrih ljudi,kompanija i organizacija, pa je tako Fondacija SOS Dečija sela Srbija, uz podršku velikog broja kompanija i medija pokrenula humanitarnu SMS kampanju u okviru koje se slanjem poruke iz sve tri mreže na broj 6323 donira 100 dinara za podršku radu SOS Dečijeg sela u Kraljevu.

Pogledajte još