Velimir Stjepanović šampion Evrope i na 200 metara slobodno!

0

Naš plivač Velimir Stjepanović još jednom je zablistao na Evropskom prvenstvu i osvojio zlatnu medalju na 200 metara slobodnim stilom sa vremenom 1:45,78, što je drugo odličje za Srbiju na šampionatu u Berlinu.

Velja je dan ranije nacionalnim rekordom (1:46,79) zauzeo drugo mesto u polufinalu u veoma jakoj konkurenciji, što mu je donelo da pliva u petoj stazi i time je najavio pohod na pobedničko postolje.

Za medalju se borio sa Artemom Lobuzovim, Piterom Timersom, Sebastijanom Veršurenom, Janikom Anjelom, Filipom Manjinijem, i glavnim konkurentima Dominikom Kozmijem i rekorderom Polom Bidermanom.

Srpski junak je fantastično krenuo u finalu, prvi okrenuo sva tri puta, posle 50, 100 i 150 metara, i u odličnom ritmu vodio trku. Do kraja je izdržao sve nalete rekordera Bidermana pred njegovom publikom i za dve stotinke bio brži od njega, pa se zlatom okitio u vremenu novog nacionalnog rekorda – 1:45,78.

Srebro je pripalo upravo Nemcu Bidermanu (1:45,80), dok je do bronzane medalje doplivao Francuz Anjel sa vremenom 1:46, 65.

Izvor: Blic

Foto: AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.