Svirepi ubica američkog novinara šokirao je svet!

Službe bezbednosti tvrde da su veoma blizu utvrđivanja identiteta ubice koji je presekao grlo američkog novinara Džejmsa Folija.

Ovaj video pregledalo je više hiljada pripadnika službe bezbednosti.

Oni koriste pouzdane tehnologije kako bi prepoznali glas džihadiste, koji je moguće čuti na videu u trenutku kada ubija američkog novinara.

Oni navode da je ubica Britanac, da nosi Timberlend čizme i da govori istočnolondonskim akcentom, što je moguće uočiti u momentima kada preti američkom predsedniku Baraku Obami i čitavom Zapadu.

Pre samog ubistva osvanule su poruke džihadista koje su upućivale da će se dogoditi ovj svirepi zločin.

Na Tviteru osvanule poruke mržnje


Nakon brutalnog odsecanja glave, usledile su i poruke „podrške" džihadistima na Tviteru.

– Britanski džihadista Naser Mutana, koji je na Tviteru poznatiji kao Abul Mutana, napisao je sledeće: „Dakle, Amerika želi da zaštiti Jazidis od genocida, a ne može da zaštiti građane od odrubljivanja glava."

– „Tako mi Alaha nećemo zboraviti našu muslimansku braću i sestre, koje su ubili Amerikanci...naša krv nije jeftina", bio je jedan od tvitova.

– Andžem Šoudari napisao je: „Prisustvo američkih snaga u muslimanskim zemljama uzrok je netsabilnosti i nesigurnosti te države. Plaše se da se vrate u SAD. Dalje ruke od muslimanske zemlje ".

Rejad Kan (20), svršeni student iz Kardifa, koji već nekoliko meseci boravi u Siriji, unapred je na svom profilu „tvitovao" odsečenu glavu novinara Folija.

Nakon što je snimak „osvanuo", najpre na Jutjubu, pa na društvenim mrežama, Rafaelo Pantuči, direktor međunarodne bezbednosti, oštro je osudio ovakav čin.

Gledamo ove snimke i užasnuti smo. Pitam se kako neko uopšte može da gleda ovako nešto i da mu nije gadno. Ubice su ovim dokazale koliko su njihove grupe jake – objasnio je on.

Ni američki predsednik nije ostao imun na svirepi zločin i najavio je danas da SAD nikada neće odustati.

Ceo svet je zaprepašćen zbog svirepog ubistva našeg novinara – rekao je Barak Obama, a piše Dejli mejl.

– Nakon objavljivanja brutalnog snimka usledila je sledeća poruka: „Momci, vreme je za fudbal!"
Podsetimo, Džejms Foli je nestao u Siriji novembra 2012. godine, radeći za Frans pres i američki Global Poust. Kola kojima se vozio na severu Sirije zaustavila su četiri naoružana čoveka, i od tada mu se izgubio trag.

Smrt Džejmsa Folija, koju su ekstremisti snimili i snimak objavili, potvrdila je i njegova porodica.
Po navodima Islamske države, Foli je likvidiran u znak odmazde zbog napada ratnog vazduhoplovstva SAD na položaje te esktremističke borbene organizacije u Iraku.

Alo

Pogledajte još