27 godina od prvog prikazivanja "Prljavog plesa"!(FOTO/VIDEO)

0

Film je prikazivao leto, a sniman je sredinom oktobra, čuveni partneri Bejbi i Džoni voleli su se kao pas i mačka, a film je zaradio 214 miliona dolara i osvojio Oskara…

Film „Prljavi ples“, koji je premijerno prikazan pre tačno 27 godina, zaradio je 214 miliona dolara na svetskim blagajnama i osvojio Oskara za najbolju pesmu i nekoliko Gremija za muziku.
Iako niko nije očekivao da će biti toliko uspešan, njegov saundtrek je na listama prolazio bolje od Majkla Džeksona i Brusa Springstina, a često se nalazi i na listama najomiljenijih filmova svih vremena.

Međutim, ono što je najinteresantnije je svakako to što se partneri Dženifer Grej i Patrik Svejzi još odranije nisu podnosili, pa su test-prikazivanja ovog ostvarenja bila katastrofalna.

Čak je i publika u prvo vreme toliko mrzela „Prljavi ples“ da film umalo nije otišao pravo na video-trake, kako navodi Hafington post.
Zanimljivo je i to što je jezero na kojem su kultni Bejbi i Džoni vežbali podizanje bilo toliko ledeno da su glumci pomodreli, zbog čega ne postoji nijedan kadar izbliza.

Jezero je bilo jezivo, hipotermički hladno, a tu scenu smo snimali stalno iznova. – prisetio se snimanja Svejzi, koji je umro pre pet godina.Inače, u filmu se radnja odvija u jeku leta, međutim snimanje je bilo negde sredinom oktobra, pa su, da bi dočarali „letnju prirodu“, obojili travu i lišće zelenom bojom!

Dženifr Grej se toliko plašila da uradi čuvenu scenu podizanja da ju je prvi put uradila direktno pred kamerama!

A ko još nije odslušao čuvenu numeru iz ovog filma, evo malog podsećanja, vreme je za ples!


Izvor: kurir/huffingtonpost

Foto: printscreen/youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.