Zdrave grickalice za gledanje filmova

0

Niko ne može da odoli tome da nešto gricka dok gleda film udobno smešten krevet, ali to sa sobom nosi posledice. Dok nam je pažnja usmerena na film, ne osećamo da smo siti i ne prestajemo da jedemo. Ovo su namirnice koje možete opušteno da grickati par sati.

KOKICE
Pored toga što su omiljene grickalice, kokice su dobre za vaše zdravlje. Naravno, potrudite se da budu bez maslaca i sira. Kokice su takođe bogate antioksidansima.

SVEŽE POVRĆE
Sitno naseckajte šargarapu, papriku, krastavac i šta god još imate pri ruci ili volite da jedete. Grickanje povrća je najzdravije, a pritom je i intesantno pomešati razne ukuse. Ako vam se desi da se prejedete, nećete se zbog toga patiti od viška kilograma.

ORAŠASTI PLODOVI
Sirovi bademi, lešnici, indijski orah – ove grickalice su veoma zdrave za vas, ali pažljivo sa njima. One imaju veoma mnogo kalorija. Tako 100 grama mešanih orašastih plodova sadrži skoro 700 kalorija – što je vrednost jednog celog obroka.

KANDIRANO VOĆE

Ako ne volite sveže voće, postoji lakši način da ga ipak unosite. Pomešajte kandirani mango, papaju, pomelo, kokos, sušene banane i šta god još poželite. Nećete se pokajati, a zdravo je za vas.

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.