Formirana nezavisna komisija za ocenu Stefanovićevog doktorata

0

Rektor Univerziteta Megatrend u Beogradu Slobodan Pajović rekao je danas da je oformljena nezavisna komisija, koju čine profesori s državnih univerziteta, za proveru kvaliteta doktorskog rada ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Komisiji je dat rok od mesec i po dana a nju čine Božidar Leković s Ekonomskog fakulteta u Subotici, Svetislav Tabaroši s Pravnog fakulteta u Beogradu i Ivan Radosavljević s beogradskog Fakulteta političkoh nauka.
 
„Situacija je bila vrlo komplikovana, bio je to veliki napor da se formira komisija. Mi smo žrtvovali autonomiju Univerziteta kako bi se formirala komisija koju čine profesori sa državnih fakulteta“,
kazao je Pajović.
 
On je naglasio da posle predstavljanja izveštaja te komisije, Univerzitet Megatrend stavlja tačku na pitanje doktorata Nebojše Stefanovića.
 
Doktorski rad ministra unutrašnjih poslova osporili su docent na Univerzitetu u Notingemu Uglješa Grušić, vanredni profesor na Univerzitetu Istočni London Branislav Radeljić i doktorant na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka Slobodan Tomić, koji su u tekstu objavljenom 1. juna na portalu Peščanik naveli da Stefanovićev doktorat obiluje plagijatima.

Izvor: Beta

Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.