Kako da oberete prave helanke za svoju građu

Crna je klasika. U tome nema sumnje. Nikada nećete pogrešiti ako odaberete ovu nijansu jer ona će vas vizualno stanjiti. Ipak, ako želite da nosite helanke koje su postale višegodišnji hit, a ipak želite da izbegnete jednostavnu crnu varijantu, setite se da crna nije jedina sofisticirana boja.

Tamnije boje poput ljubičaste, tamno smeđe i tamno sive mogu vas podjednako vizualno smanjiti kao i crne. Ove nijanse mogu biti u istoj meri elegantne, samo na zabavnijji način.

O odeći uvek razmišljajte kao o celini, jer je važno da se boje koje su na vama međusobno dopunjuju. Tako ćete izgledati mršavije i više.

Što se teksture tiče, morate voditi računa da vam helanke prijanjaju uz nogu. Ukoliko to nije slučaj, one nemaju dovoljno elastina te će vaše noge delovati deblje i mlohavo.

Ma koliko vam se dopadale helanke od teksasa, o njima pažljivo razmislite. One stoje samo malom broju žena, savršenih proporcija.

Pripazite i na dužinu, jer ona može čuda da uradi za vaše proporcije. Većina helanki doseže do polovine listova ili malo iznad zgobova, što najbolje i odgovara većini žena.

Ipak, ako preferirate kapri helanke, vodite računa da se ne zaustavljaju na najdebljem delu lista, jer će tako izgledati još šire. Rubovi treba da stoje oko najužeg dela lista, a izuzetak su jedino žene koje imaju široke gležnjeve, jer bi one svakako trebalo da nose helanke koje dosežu do ispod kolena.

Cosmopolitan

Pogledajte još