Velika Mala grafika

Nagradu «Mali pečat» za 2006. godinu žiri je jednoglasno dodelio Draganu Momirovu, za rad "Bez naziva", realizovan u tehnici aligrafije

U Galeriji Grafičkog kolektiva otvorena je izložba i dodeljene nagrade "Mali pečat" i otkupne nagrade na izložbi "Male grafike". Uvodnu reč dala je Ljiljana Ćinkul, kustos galerije i istoričar umetnosti završivši svoj govor lepim željama za novu godinu, da bude bolja, lepša i uspešnija za umetnike i umetnost . Izložbu je otvorila Mira Božidarević, predsednik opštine Stari Grad, izrazivši svoje zadovoljstvo zbog dobre saradnje Galerije Grafičkog kolektiva i opštine Stari Grad. Zatim su svečano dodeljene nagrade.

 Nagradu «Mali pečat» za 2006. godinu žiri je jednoglasno dodelio Draganu Momirovu, za rad "Bez naziva", realizovan u tehnici aligrafije.

Žiri u sastavu: Daniela Fulgosi, grafičar, Svetlana Petrović, istoričar umetnosti i Branimir Karanović, grafičar i umetnik fotografije se sastao u ponedeljak, 18. decembra 2006. u 10 časova. Članovi žirija su pažljivo pogledali Izložbu Male grafike 2006. i pozitivno ocenili ovogodišnju selekciju. Tri ravnopravne otkupne nagrade opštine Stari grad dodeljene su: Biljani Ševo, Bojanu Otaševiću i Ireni Knežević.

Dragan Momirov (1962) se izdvojio na likovnoj sceni već sa prvim grafikama, početkom 90-ih godina, kada je završio postdiplomske studije u klasi profesora Marka Krsmanovića i priredio svoju prvu samostalnu izložbu. Dobre osobine beogradske grafičke škole i autorova posvećenost ovom mediju samo su ubrzale vreme fermentacije i promenu stanja gledanja u stanje viđenja. Momirov je autor osobenog znakovnog sistema koji se zasniva na redukciji suvišnog a, bitna svojstva njegovih radova su kompaktnost, znakovnost, jednostavnost, reljefnost, kontrastnost, uravnoteženost i fokusiranje na arhetipske modele.

Izložba je prodajnog karaktera, prodajom grafika malog formata po povoljnim cenama (1000, 1500, 2000) pruža se mogućnost publici da poseduje originalno umetničko delo koje, isto tako, može biti ekskluzivan poklon za predstojeće praznike ( za vašu kuću i one koje volite). Pored toga, u Grafičkom kolektivu je pripremljeno i niz iznenađenja za posetioce/ kupce - nagradna igra subotom u podne, popusti, gratis grafike i katalozi.

Ja sam već izabrao jednu grafiku kao novogodišnji poklon... požurite i Srećna vam Nova godina!!!

Dragan Kljajić 

Pogledajte još