TAJNA VRHUNCA! Šta kada ONA ne može da doživi orgazam?

Nedavno istraživanje, pokazalo je da kada žena ne doživi orgazam tokom seksa, muškarac se oseća loše, pogotovo kada je u vezi.

Stručnjaci su grupu od 45 žena i muškaraca ispitivali o važnosti orgazma tokom seksa. Jedan od rezultat nimalo ne iznenađuje – muškarcu je postizanje vrhunca ključno za uživanje u seksu. Ono što će vas možda iznenaditi, je činjenica da im je orgazam partnerke jedno od najvećih seksualnih zadovoljstava koje mogu doživeti.

" Muškarci misle da je njihova odgovornost da stimulišu partnerku da doživi orgazam. Ako se to ne dogodi, oni počinju da sumnjaju u svoju seksualnu moć, kaže jedna od autorki istraživanja", Sara E. Sandberg. Ona dodaje i da sredovečni muškarci imaju drugačije mišljenje o orgazmu partnerke, jer su već iskusili dugogodišnje veze, samim time verovatno su i ostvarili seksualnu komunikaciju, pa su im i očekivanja realnija.

Neke žene smatraju da je orgazam tokom seksa jako važan, ali većina se složila da njihovo seksualno zadovoljstvo ne zavisi samo od toga.

Bolje razumevanje partnerove seksualne stvarnosti pomoći će seksualnom doživljaju dugoročno. Zajedno trebate da otkrijete tehnike koje on može da usvoji kako bi vas doveo do vrhunca i na taj način će se pritisak smanjiti. Samo to može dovesti do boljih i češćih orgazama, istakla je Sandberg.

Izvor: Večernji.hr

Pogledajte još