Plaćeni ubica koji je "radio" za Pabla Eskobara oslobođen nakon 22 godina zatvora

Plaćeni ubica ozloglašenog narkobosa Pabla Eskobara oslobođen je posle odslužnih 22 godina zatvora zbog desetina ubistava tokom vrhunca trgovine kokainom 80-ih godine prošlog veka.

Džon Hairo Velaskes, poznat po preudonimom Popej, pušten je juče, uz veliko obezbeđenje, iz dobro čuvanog zatvora Kombita u centralnoj Bojaki u Kolumbiji pošto je odslužio oko tri petine kazne i odobrenog smanjenja zbog dobrog vladanja i obrazovanja u zatvoru.

Velaskes (52) je bio glavni plaćeni ubica Eskobara tokom najkrvavijih dana aktivnosti ozloglašenog Medelin kartela koji se isporučivao na milijarde dolara vrednog kokaina u SAD-u i Evropi.

Na suđenju, ovaj “veoma produktivan” ubica priznao je da je ubio na stotine Eskobarovih neprijatelja u sukobima bandi podzemlja u borbi za teritorije i zaštite trgovinskih puteva.

Velaskes, u nizu intervjua, uoči prevremenog puštanje na slobodu, naveo da “ima 80 odsto šanse” da bude ubijen pošto bude pušten iz zatvora.

S pretnjom osvete rivala za ranije počinjena ubistva, Velaskes je najavio da razmišlja o preseljenju u inostranstvo i prodaje prava na ekranizaciju svoje autobiografie i “života pored Eskobara” Holivudu.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još