Zajedno ili ne: Kako donosite odluke u vezi?

0

Najnovije istraživanje pokazuje da parovi koji pažljivo zajednički donose odluke duže ostaju u braku i njihove su veze kvalitetnije

Želite da znate hoće li vam veza potrajati? Razmislite kakvi ste u donošenju odluka. Ako svaku odluku – od najmanje do najveće – donosite zajedničkim razgovorom i dogovorom, možete biti sigurni da vaša veza ima potencijal za duge staze, piše New York Times.
'Donošenje odluka je važna stvar, jer se zapravo događa svakodnevno. Parovi koji to čine zajedno imaju veće šanse za uspešnu i kvalitetnu vezu. Oni pak koji to ne čine i žive po inerciji, teško da će uspeti dugoročno', ističe Galena K. Rods, stručnjak sa Univerziteta Denver koja se bavi proučavanjem ljubavnih veza.
Na prvi pogled ovo se otkriće može činiti vrlo očiglednim, ali Rods tvrdi da mnogi parovi ne donose zajedničke odluke i ne razgovaraju o njima nego puštaju da ih 'voda nosi'. Posebno je važno da parovi pre zajedničkog života sednu i razgovaraju i da dogovore način zajedničkog života, ali to čine zaista retki.
izvor: tportal

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.