Požarevac: Uhapšen direktor zbog zloupotrebe položaja

0

Požarevačka policija uhapsila je Z.R. (43) iz Požarevca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Osnovano se sumnja da je Z.R. u svojstvu odgovornog lica Javnog preduzeća „Toplifikacija“ iskoristio službeni položaj i omogućio „Novosadskom preduzeću“ da u navedene poslove, kao izvođača radova kroz postupak javnih nabavki na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, uvede podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabake niti bili prikazani u ponudama.

Na ovaj način „Novosadskom preduzeću“ omogućio je protivpravnu korist u vidu razlike cene izvedenih radova u iznosu od preko 3,5 miliona dinara.

Takođe se osnovano sumnja da je sproveo javnu nabavku 2014 godine, za navedene poslove koji su realizovani 2013. godine, i na ovaj način prouzrokovao štetu preduzeću na čijem je čelu, u iznosu od preko 3,3 miliona dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora JP “Toplifikacija“ angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvođenju radova, D.K. (39) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama, jer je tokom realizacije poslova zaključio ugovore sa podizvođačima, za identične radove, kao i protiv R.R.(48) iz Obrenovca za isto krivično delo jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

Izvor: Novi Magazin

Foto: Yayimages/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.