Udvaranje na srpski način: Plati mi piće, haljinu, nakit, pa možda i bude seksa!

Udvaranje je lepa rabota da bi se osvojilo žensko srce, privukla pažnja, ali, u „modernoj“ Srbiji ta zanimacija je poprimila jedan sasvim drugačiji oblik...

Ženska čeljad se od malena uče da treba da se „dobro“ udaju i da nađu dobrostojećeg muža koji će se brinuti o njima. Međutim, udaja više nije na prvom mestu, već sam život, a on košta!

Roditelji su sve manje u mogućnosti da devojkama priušte dobru garderobu, šminku, mobilni telefon, jer, mora se biti u trendu, zar ne? Poučene iskustvom iz određenih filmova, devojke se odlučuju na jednu vrstu „prodaje“ zarad ispunjenja svojih snova. One su lepe, doterane, neretko „plastificirane“ na kredit svojih roditelja ili baba i deda, spremne za osvajanje sveta.

Muškarac koji se traži ne mora da bude ni lep ni pametan, važno je da ima novca, a sve ostalo je nebitno. Surovo? Možda, ali vrlo istinito.
(old_image)

U kafićima, na splavovima, sede podeljeni u grupama, muške i ženske. Na jednoj stranii su „blejači“ koji cevče jedno piće čitave večeri, dakle potpuno nezanimljivi, a sa druge strane su oni na čijem stolu su ključevi od besih kola, najnoviji modeli telefona, skup viski... Oni spadaju u poželjnu grupu udvarača i potencijalnih ženika.

Što se devojaka tiče one su tipski sređene, svi atributi su na gotovs, a pogled im je poput rendgenskog: One love i znaju šta hoće za plen.

Udvaranje teče nekako ovako: „Hoćeš da nam se pridružiš sa drugaricama, evo baš pijuckamo ovaj viski od 12 godina, a sutra idemo malo do Malte... Možda bi mogla sa nama?“ Razgovor ide u pravcu spominjanja biznisa, miliona i kamiona, a neke naivnije devojke se „daju“ već prve večeri. Greška. One iskusnije, pravi lovci, znaju kako se igra igra i kad se šta „daje“.

„Dušo, znaš, nemam šta da obučem za to putovanje, potpuno sam gola, a baš bi mi trebala...“

U zavisnosti od potreba i ponuđenog „paketa“ muškarac se otvara ili ne, „kupuje“ ponuđeno i nastavlja sa igrom.

Ali, ne budimo surovi, ova vrsta „udvaranja“ je prisutna svuda, na poslu, među starijim generacijama, pa čak i među bračnim parovima i onima u vezi.

Udvaranje je preraslo u „razmenu dobara“, „kupoprodaju“, bez obzira na društveni sloj iz koga potiču udvarači. Jer, neretko ćete čuti priču kako je žena dobila nov auto, skupo letovanje, novu garderobu... Jer mu je uskratila seks!

Dakle, svrha udvaranja je doći do seksa, do željenog tela, a to se postiže određenom vrstom „kupovine“ zar ne?

Koliko se „otvorite“ toliko ćete i dobiti.

Udvaranje na srpski način je modifikovana verzija holivudskih filmova iz 50-tih, samo su glumci drugi, možda lošiji, ali možda uspešniji.

Danas je sve na prodaju, sve se kupuje, ali i plaća, pa tako i udvaranje...

Pogledajte još