Ne ljubite se kao baba i ne ”jedite” partnera!

Ako ne znate kako da se ljubite ili to radite osrednje, trebali biste da znate da partneru mnogo toga uskraćujete. Nemojte se brinuti, jer i ljubljenje se može naučiti. Mi vam donosimo četiri greške koje mogu uništiti svaki poljubac pa ih zato valja izbegavati.

1. Greška: usta napadaju!

Poljubac bi trebao da bude nežan, a ne kao životinjski napad ustima. Ako sumnjate da možda vi upravo tako ljubite, promenite taktiku. Započnite polako i pustite da se poljubac prirodno razvija. Ako forsirate strast, mogli biste uhvatiti partnera nespremnog pa će mu to delovati kao napad. Obratite pažnju na signale koje vam partner šalje. Ljubljenje je timski sport, a ako vaša druga polovina celo veče mora da igra u odbrani, previše ste agresivni. Opustite se, usporite i uživajte. Omogućite i partneru da uživa zajedno s vama.

2. Greška: bapski poljubac!
Jezik ima svoju ulogu u ljubljenju pa bi bilo dobro da ga koristite. Poljubac ne mora biti jako vlažan, ali nije dobro ni kada je potpuno suv. Sigurno ne želite da se vaš partner pita je li uopšte bilo poljupca. Spajanje usta uz blage pokrete ne može se nazvati poljupcem. Prikazuje vas kao osobu koja se loše ljubi ili kao osobu koja ne želi da se ljubi. Ljubite kao da to stvarno mislite i želite. Zaposlite zdušno i usne i jezik, a užitak neće izostati.

(old_image)

3. Greška: loš zadah!

Jako, jako loše. Zamislite kako bi vama bilo da morate da ljubite nekoga ko ima loš zadah. Pepermint bombone ili žvake trebale bi za svakoga da budu obavezan pribor. Bolje sprečiti nego lečiti. Ne trebamo da vam posebno napominjemo da je nužno redovno prati zube i održavati higijenu usta. Koristite i vodice za ispiranje, ali neka vam osveživači daha uvek budu pri ruci pa problema neće biti. Svež poljubac najljepši je poljubac.

4. Greška: poljupci u usta uključuju usta!

Sigurno vam se neko nekada požalio na loš poljubac koji je obuhvatao celo lice, ali nije usta. Da, sitni poljupci u obraze su slatki, ali kada netko upre svu snagu jezika i potroši ga na celo lice i zaboravi usne, onda nešto ne valja. Pravi, lepi poljubac zbližava partnere. Složićete se da niko nije srećan kada mu celo lice prekrije mokri jezik, a usne ostanu netaknute. Nemojte biti jedna od tih osoba. Ako ipak ne možete da se suzdržite od te navike, ponesite bar maramice, pa da posle možete da obrišete partnerovo lice. Naš je savet da ipak izbegavate takav način ljubljenja. Posvetite pažnju i partnerovim usnama.

izvor: radiosarajevo

Pogledajte još