Manite se visokih! Idealan muž je nizak i “pun k’o brod”!

Ako je suditi po filmovima, magazinima... svaka žena mašta o tipu poput Džordža Klunija i Dejvida Bekama kao idealnom muškarcu koji ih neodoljivo privlači.

Ipak, naučnici poručuju da se “prizemljite” i da su likovi kao što je neko ko izgleda kao Tom Kruz mnogo bolji izbor za životnog partnera!

Prema nedavnom istraživanju, niži muškarci imaju veća primanja i mnogo više šansi da ostanu monogamni i da vas ne varaju, da budu bolji muževi i momci, kao i da su mnogo realniji i stabilniji od viših muškaraca!

Niski muškarci su često “obeleženi” u društvu zbog svoje visine, jer je društvo nametnulo viziju visokog i snažnog muškarca koji “štiti”. Zato i mnoge žene razmišljaju na ovaj, pogrešan, način.

Mada, nije sasvim sigurno da li su žene naklonjenije visokim muškarcima zbog uvreženih stavova i stereotipa ili se ipak radi o onom iskonskom, gotovo pećinskom stavu: Muškarac mora da bude visok, jak, širokih ramena jer samo takav je sposoban da zasnuje i štiti porodicu. A možda se radi i o tome da se kraj krupnijih, visokih frajera, osećaju nežnije i mršavije?

Istraživanje koje je trajalo preko 50 godina i uključivalo 5000 porodica, otkrilo je da se niži muškarci ređe razvode, verniji su i više su spremni za brak nego za avanturu, zainteresovani su za kućne poslove i provode više vremena kod kuće!

Na žalost, kod nas, a i u svetu, zbog stereotipa, niži muškarci ostaju usamljeni, a žene nisu ni svesne šta propuštaju i šta gube!

Zato, promenite gledište, spustite pogled i upoznajte “gospodina pravog”, iako ćete u štiklama biti viši od njega!

izvor: medicaldaily

Pogledajte još