Potresna ispovest oca ubijene manekenke: Musić mi po treći put ubija kćerku!

0

Edmund Červenko, otac maneknekne Vladislave Dade Červenko koja je izdahnula od posledica surovog batinanja Darijana Musića, ogorčen je zbog ponovnog suđenja ubici njegovog deteta.

Otac Vladislave Červenko ogorčen je zbog izjave ubičinog advokata da je njegov klijent osuđen „pod velikim medijskim pritiskom i po zakonima linča“.

– Sad će ispasti i da je on žrtva, a ne moje nevino dete. Ponovljeno suđenje bi bilo treće ubijanje mog deteta i cele porodice – kaže za „Blic“ vidno potresen Edmund Červenko.

Apelacioni sud će o toj žalbi odlučivati 12. septembra, a odbrana očekuje i izvođenje svih dokaza „kako bi se utvrdila cele istine“. Advokat se nada „da će se suđenje sprovesti po važećim zakonima, a ne po zakonima linča“.

Na telu više od 50 povreda

Petočlano Veće sudija Višeg suda u Novom Sadu jednoglasno je presudilo da je Darijan Musić kriv za teško ubistvo sa predumišljajem. Utvrđeno je da je udarcima rukama, nogama i metalnom šipkom, Vladislavi razbio jetru i rebra, kao i da je umrla od iskrvarenja najmanje 10 minuta nakon nanošenja povreda. Na njenom telu je pronađeno više od 50 povreda. Veštaci su naveli i da je Vladislava trpela strašne bolove koji su, na skali od jedan do 10, ocenjeni sa – 10. Sud je utvrdio i da je Musić bio smanjeno sposoban da shvati svoje delo, ali je znao šta radi. Veće nije prihvatilo odbranu nesećanjem, a utvrdilo je i da nije bilo olakšavajućih okolnosti. Kao otežavajuća okolnost je uzeto što je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.
Optuženi je pokazao svirepost nanoseći Vladislavi patnje koje prevazilaze patnje pri običnom ubistvu – rekla je sudija Tamara Radović na izricanju presude.

– Kakav linč? Pa, Darijanu Musiću ni dlaka sa glave nije falila tokom suđenja. A, mi kao porodica, i dalje prolazimo kroz pakao i svakim danom nam je sve teže.

Otac se, s tugom, priseća i kako im se na suđenju Musić – smejao.

– Niko se u porodici ne smeje više onako kako smo se nekada smejali, a on se nama smejao u sudnici. Ima hrabrosti da uloži žalbu, a nije imao hrabrosti da dođe na izricanje presude – navodi sestra.

Ona objašnjava da su se tokom procesa borili da za ubistvo bude izrečena adekvatna kazna.

– Prva presuda Musiću na 35 godina zatvora bila je oborena zbog proceduralnih grešaka i verujem da sud nije napravio ni jednu grešku. Nadam se da će Apelacioni sud samo potvrditi presudu. Ni takva odluka našu Vladislavu ne može da vrati u život, ali su barem druge porodice sigurne da monstrumi neće šetati gradom – priča sestra.

Musić je Vladislavu pretukao nasmrt 12. novembra 2012. u stanu u novosadskom naselju Liman dva. U julu 2013. prvobitno je osuđen na 35 godina zatvora, a na ponovljenom suđenju dobio je 40 godina.

Izvor: Blic

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.