Deca sve više piju: Devojčica (9) se obeznanila od alkohola, lekari je jedva spasili!

0

Poražavajuća činjenica je da broj dece-alkoholičara na pedijatrijskoj klinici rapidno raste, a da roditelji zbog pijanstva svoje dece – napadaju lekare!

Svake godine u Pedijatrijskoj klinici u Ljubljani prime oko stotinu dece zbog alkoholne intoksikacije, a najmlađi pacijent kojega su do sada imali bila je devojčica stara samo devet godina, dovedena u jutarnjim satima u besvesnom stanju, rekao je danas direktor te bolnice Rajko Kenda.

„Ovde primamo samo maloletne pacijente, a kod nas završi verovatno samo trećina onih kojima je zbog alkohola stvarno potrebna pomoć“, rekao je Kenda, dodajući da je najviše onih koji alkoholisani završe u bolnici zbog ispumpavanja želuca nakon masovnih zabava i koncerata. Posle jedne takve masovne zabave na klinici je pre dve godine završilo 16 maloletnika.
Alarmantna situacija po pitanju maloletničkog opijanja je zabeležena i u Srbiji.

„Uživanje alkohola kod maloletnika je problem koji roditelji nikako ne bi smeli da zanemare“, kazao je Kenda i dodaju da imaju i slučajeva kad im roditelji koji dođu po decu koja su završila kao hitni slučajevi jednostavno kažu da su se deca samo zabavljala i da doktori od svega nepotrebno „prave cirkus“.

Izvor: Index

Foto: Yayimages, ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.