Da li veličina penisa i broj seksualnih odnosa utiču na veličinu vagine?

Loren kaže da žene ne treba mnogo da brinu o tome.

- Žensko telo je tako napravljeno da je elastično i da može da se širi kako bi se prilagodilo svemu od velikog penisa do porođaja. Čak i najveći penis na svetu ne može da se uporedi sa veličinom bebe i neće uticati na veličinu vagine – kaže ona.

Vagina prolazi kroz fizičke promene kada ste uzbuđene. Pojačan protok krvi u toj oblasti podstiče podmazivanje neravnih zidova vagine. Kada se zidovi vagine opuste, oni se šire i daju prostora vagini da se prilagodi veličini penisa, bez obzira na to koliko je veliki.

- Ponekad sama vlažnost tela nije dovoljna, naročito kod velikih penisa, pa u tom slučaju treba da koristite lubrikant koji nije na bazi vode. Pomoću njega vagina će postati dodatno vlažna, a seks prijatniji i zabavniji – objašnjava Loren.

Ako se posle seksa ne osećate usko kao pre njega, to nije ništa neobično.

- Vagina vam se proširila da se prilagodi vašem partneru na određeno vreme i vratiće se u pređašnje stanje veoma brzo – kod nekoga za nekoliko minuta, a kod nekoga za nekoliko sati. Nekad to zavisi i od drugih faktora, ali vratiće se na staro
– kaže ona.

Ako se ne osećate „usko“, problem nije u vagini, nego u mišićima karlice.

- Kegelove vežbe vam mogu pomoći sa tim, ali njih većina žena ne radi pravilno. Zato se posavetujete sa svojim ginekologom da vam preporuči specijalizovane vežbe ili uređaje pomoću kojih ćete stimulisati i ojačati mišiće karlice
– savetuje Loren.

Dakle, veliki broj seksualnih odnosa i veliki penis ne utiču trajno na veličinu i oblik vagine. Samo koristite dovoljno lubrikanta i posvećujte dovoljno vremena predigri kako bi vam bilo udobno i prijatno tokom seksa.

Izvor: Žena

Pogledajte još