SRAMOTA: Iz Srbije od “ledenog izazova” prikupljeno je samo…

… svega 5.000 evra.

To je potvrdila prof dr Zorica Stević, neurolog Kliničkog centra Srbije i jedan od osnivača Društva za bolesti motoneurona koje se bori za prava obolelih od ALS.

Prvih dana estradnog ludila kada su estradne „zvezde“ poput Stanije ili golmana Vladimira Stojkovića na sebe sasipali kante hladne vode, račun za pomoć obolelima je bio prazan.

Čedomir Jovanović je jedan od retkih javnih ličnosti koji je uplatio novac, ali ne na račun u Srbiji već na račun nevladine organizacije sa Floride.

“Ljudi su se trgli, naročito nakon kritika upućenih javnim ličnostima koje su se polivale vodom a da pritom ništa nisu uplaćivale za pomoć obolelima. Tačan iznos objavićemo u narednih desetak dana”, priča dr Stević.

Akcija polivanja ledenom vodom pokrenuta je u sklopu podizanja svesti o Lu Gerigovoj bolesti, poznatoj i kao amiotrofična lateralna skleroza.

Izazov se ogledao u tome da jedna poznata ili nepoznata ličnost nominuje drugu ličnost da prospe sebi na glavu kantu punu ledene vode, ili da donira novac asocijaciji.

Ako izračunate, koliko je do sada poznatih ličnosti iz naše zemlje prihvatilo “ledeni” izazov, i pri tom uzmete cifru od 5.000 evra, saberite, oduzmite i biće vam jasno koliko njih se polivalo reklame radi. Naravno, svaka čast izuzecima.

Izvor: Blic

Pogledajte još