HTEO DA SE OBESI: Otac dečaka kog je usmrtio šporet ne zna za sebe

Sestra Dragana Milića, čiji je četvorogodišnji sin D. M. pre dva dana nastradao kad je stari šporet u dvorištu pao na njega, juče je jedva nalazila reči da opiše tugu brata. U dvorištu ispred Draganove kuće, u jednom uglu stoje naslagane igračke poginulog dečaka.

U drugom - njegova tetka i stričevi koji ih nemo posmatraju. Pokušavaju da shvate kako je moguće da mališana, koji je tu do juče vozio mali plavi bicikl, više nema.

- Dragan je bio stalno uz sina. I kad je išao da radi, vodio ga je sa sobom. Majka je mališana ostavila čim se porodila. Kao prevremeno rođeno dete, bio je težak samo jedan kilogram jer je ona pila alkohol za vreme trudnoće. Došla je iz Negotina i znamo samo da ima još dece - objašnjava Draganova sestra.

Draganov brat od strica, koji je prvi ugledao dečakovo beživotno telo prekjuče oko 16 sati, navodi da je za to vreme Dragan motornom testerom sekao drva iza kuće. Kad je primetio da nema dečaka, Dragan je počeo da ga doziva misleći da je izašao iz dvorišta. Tražili su ga pola sata, a onda se začuo očev vrisak.

Stalno se igrao kod šporeta
Rođaci D. M. (4) se prisećaju da se mališan stalno igrao u blizini šporeta i nikome nije jasno kako ga je oborio

- Tumarajući po dvorištu i razmišljajući gde je mogao da ode, Dragan je video kako detetu vire noge ispod tog šporeta. Kad smo šporet podigli, dete je ispod ležalo nepomično. Davali smo mu veštačko disanje, ali nije mu bilo spasa. Verovatno mu je šporet izbio vazduh, pa se ugušio - pretpostavlja Draganov brat.

Kada je Hitna pomoć odvezla dečakovo telo na VMA u Beograd, Draganu je pozlilo. Nije prepoznao nikoga od rođaka i komšija koji su došli čim su čuli za tragediju. Lekari su mu dali lekove za smirenje, ali nije mogao da zaspi.

- Bio je crn u licu. Pritisak mu je skočio i hteo je da se obesi. Mučio se da sinu obezbedi sve što mu treba. Odvešću brata sa sobom u Mladenovac jer on ne zna za sebe - kaže kroz suze Draganova sestra.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još