GUČA-DESET GODINA POSLE - Photography Exhibition by Imre Szabó

Imre Sabo (Imre Szabó), fotožurnalista od 1979. godine u Ilustrovanoj Politici, Politici, Intervju-u, Nin-u, Danasu, Fonetu, Blic News-u… (od 1995. slobodni umetnik) ima kao što su to imali možda Kartje Breson (Cartier Bresson) ili Dejvid Sejmur (David Seymour) sposobnost da snimi trenutak, onaj pravi... ne bilo koji već onaj odlučujući sa maksimalnom napetošću, sa svakog događaja i i iz svake situacije... i šta je on uradio na festivalu u Guči?

Imre je radio deset godina za Ilustrovanu Politiku (od 1979.) kao fotoreporter pokrivajući sve aspekte ovog festivala pre, za vreme i posle samog takmičenja. Potom, 2004. se ponovo vraća u Guču i pokušava da uhvati „pravu dušu“ ovog srpskog takmičenja. Prisećajući se „važnih fotografija“ Vilijama Klajna (William Klein) možemo da uživamo u rezultatu mnogih sati slušanja muzike i igre sa najboljim orkestrima sveta... na „srpskom Vudstoku“, kako je Imre to nazvao prošle godine u Bostonu gde je prikazao ova dela.

I na kraju, deset godina posle, Бартcелона Концепт ima tu privilegiju da prvi u Evropi prikaže ove radove, verovatno jednog među najboljim fotožurnalistima dvadesetog veka na Balkanu.

David Pužado

http://www.bartcelona.net
https://www.facebook.com/events/337932809708458

Pogledajte još