Vezao se lancima za vrata suda u Zrenjaninu!

Jankov je novinarima rekao da je zbog krivičnog dela lake telesne povrede "nepravedno" osuđen na dva meseca zatvora, uslovno, kao i da je pored svih dokaza i dokumenata, "od strane jednog sudije izbačen iz suda, brutalno".

"Mnogo je njihovih grešaka: zamislite lekarski izveštaj koji dolazi posle dve i po godine, drugi lažni lekarski izveštaj, lažne fotografije i pored svega toga imam utisak da niko ne čita izveštaje sa glavnih pretresa"
, rekao je Jankov. On je rekao da je jutros razgovarao i sa predsednicom Osnovnog suda u Zrenjaninu Jasminom Stankov Babić i da mu je rečeno da je sve rađeno po zakonu i da se čeka pravosnažnost odluke i pravo žalbe.

"Ja se pitam samo koliko će to da traje, još godinu, dve. Šta njih briga za moj život. Nezadovoljan sam i najverovatnije ću se vezati sutra opet, tu za stub ili gde bude prilike, pa valjda će to neko videti i valjda će to da ih požuri. Dve godine života mi je prošlo, a sad treba još dve", rekao je Jankov.

Iz Osnovnog suda u Zrenjaninu je saopšteno da je pred tim sudom u toku krivični postupak protiv Živice Jankova zbog krivičnog dela lake telesne povrede. Sudija je 3. septembra doneo presudu i izrekao uslovnu osudu i utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dva meseca uslovno: kazna se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od godinu dana ne učini novo krivično delo. Okrivljeni se na tu presudu može žaliti, ukazuje se u saopštenju suda.

Izvor: Kurir

Pogledajte još