Najnovije vesti: Vojvotkinja od Kembridža je trudna drugi put!

0

Palata je izdala zvanično saopštenje u kom je objavljeno da je Kejt Midlton trudna po drugi put, ali da je leče zbog užasne jutarnje mučnine.

Kejt, 32, majka princa Džordža, 1, očekuje drugo dete sledeće godine. Kembridžovi su dugo pričali o tome kako žele da prošire porodicu.

Kejt ponovo pati od ‘super mučnine’, hyperemesis gravidarum te više neće odlaziti sa Vilijamom u obilaske Oksforda.
Izvor blizak paru je rekao: ‘Vojvotkinja još nije ušla u krucijalni 12-nedeljni stadijum trudnoće’.

Iako još nije ušla u 12-nedeljni stadijum, članovi porodice su morali da daju zvaničnu izjavu zbog jako teške trudnoće kroz koju prolazi.

U saopštenju je rečeno da se Kraljica i članovi obe porodice jako raduju divnoj vesti.

Hyperemesis gravidarum je stanje koje pogađa jednu od 50 žena, i mnogo je ozbiljnija od mučnine prosečnih žena. Stanje može da izazove ozbiljnu dehidratacija i da ugrozi živote i bebe i majke.

Oni koji pate od ovoga mogu da povraćaju i po 30 puta dnevno, sa iscrpljujućim i teškim posledicama. Ne mogu da jedu ili piju bez da povrate i mogu da izgube i do 10% telesne mase što dalje izaziva gomilanje toksina u krvi i urinu. Ovo je poznato kao ketoza. Telo pokušava da kompenzuje manjak hrane unesen kroz usta. Bolničko lečenje ovih žena je krucijalno, jer bez hrane kroz infuziju postaju meta ozbiljne dehidratacije.

Foto: PA/DailyMail

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.