Stefanović: Vlada nas zadužuje miliona evra dnevno

0

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da je neprihvatljivo što javnost još nije saznala okvire budućeg rebalansa budžeta, ukazujući da budžetski parametri pokazuju da Srbija ima najveći deficit u Evropi.

– „Ne postoji mogućnost da javnost sazna okvire budućeg rebalnsa budžeta, osim najava da će se smanjiti plate i penzije, samo se sada pitaju građani da li će to biti 10, 20 ili 30 procenata, i to licitiranje je nešto što se u javnosti ipak stidljivo pojavljuje, znaju pripadnici ovog režima da građane to najviše boli, nažalost tek će ih boleti na osnovu onog što se najavljuje iz Vlade“ – rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je ocenio da je neuobičajeno, ali i neprihvatljivo da se ne zna kada će se raspravljati o rebalansu, ni kakav će on biti, te da su jedino poznati budžetski parametri koji se tiču deficita.

„- Imamo najveći budžetski deficit u Evropi koji je devet procenata, imamo najveće zaduživanje u ovom trenutku u širem regionu, milione evra se dnevno ova vlada zadužuje bez bilo kakvih investicionih ciklusa“ – tvrdi Stefanović.

On je naveo da „nestabilnost i nedostatak perspektive vlade“ pokazuje i to što se do sada promenilo više ministara privrede, finansija, a „ovo će biti šesti ili sedmi rebalans koji sprovodi treća Vučićeva vlada“.

Nadlanu / Izvor: Blic

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.