Napitak koji će vas zauvek osloboditi dosadne upale bešike!

Upala bešike bolna je tačka mnogim ženama. Posebno leti kada su joj žene sklonije. Neretko upala ima za rezultat odlazak do lekara koji prepisuje antibiotike koji pak prouzrokuju novi niz teškoća poput gljivičnih infekcija.
Problemu se može doskočiti prirodnim putem. Osim konzumiranja velike količine tečnosti (najmanje tri litra dnevno), postoje i razni napici koji povoljno utiču na zaustavljanje upale. Donosimo vam dva recepta čije su delovanje potvrdile mnoge žene. Prvi od njih prenosi se od usta do usta još od vremena naših baka.

Beli luk u vodi
Sve što vam treba je dva decilitra tople vode i pet do šest režnjeva belog luka. Beli luk usitnite pa prelijte toplom vodom i pustite da odstoji 10 minuta.
Posle toga procedite i popijte. Tečnosti možete dodati med po želji. Pijte dvaput dnevno dva dana zaredom. Rezultati neće izostati.

Banana i peršun
O peršunu kao poznatom diuretiku već smo pisali. Sve što je potrebno je izmiksati sveži list peršuna (jedan manji struk) i nekoliko banana i tome dodati malo vode kako bi smesu mogli da popijete. Popiti ujutro pre doručka. Sem što pomaže kod upale bešike, vraća energiju telu i jača imunitet, što je takođe važan saveznik u borbi protiv upala.
Izvor: haber

Pogledajte još