Brat čuvenog srpskog političara ojadio Hrvaticu za tri miliona evra!

Zbog sumnji da je Svislajon (Swisslion) 2008. pri preuzimanju udela u poslu proizvodnje čokolade kompaniju iz Siska oštetio za oko 21 milion kuna (skoro 3 miliona evra), hrvatska policija dobila je nalog da ispita srpskog kralja čokolade Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića.

Ispitivanje je povereno zagrebačkoj policiji, koja će ga zatražiti putem međunarodne policijske saradnje budući da prema informacijama suda Drašković živi u Beogradu.

Sud je odluku da se ispita Drašković, ali i još dvojica direktora - Srđan Vujević i Vladimir Dedić, doneo na osnovu predloga koji je protiv njih podnela preduzetnica Sandra Vavra.

Ona je zajedno sa Draškovićem 2008. bila suvlasnik sisačke kompanije DRD Swisslion d.o.o. Naime, Vavra je bila manjinski partner sa 20 odsto vlasništva, dok je Drašković, odnosno njegov švajcarski koncern Svislajon imao 80 odsto vlasništva.

Ali, 29. septembra 2008. Draškovićev predstavnik je smenio Vavru s mesta direktorke firme i imenovao Vujevića. Prema Vavrinim tvrdnjama, Vujević je zatim počeo čitavo poslovanje da prenosi na firmu u kojoj je Drašković bio 100-postotni vlasnik.

Vavra je prijavila da je Vujević u roku od godinu dana od njene smene na taj način oštetio kompaniju za oko 21,6 miliona kuna što je blizu 3 miliona evra.

Izvor: Jutarnji list

Pogledajte još