ČINJENICE O ŽENSKOM ORGAZMU: Štikle sprečavaju postizanje vrhunca, hidratacija ga pospešuje...

Međutim, grupa naučnika je odlučila da se pozabavi tematikom i evo šta su nam otkrili. Neke od ovih činjenica će vas jako iznenaditi!

1.Žene mogu da zatrudne od 5 do 8 dana pošto su imale odnos

Studije pokazuju da neka sperma može da živi u cervikalnom kanalu između 5 i 8 dana pre nego što je jaje zapravo oplođeno.

2.Nošenje visokih potpetica loše utiče na ženski orgazam

Štikle doprinose kontrakcijama u karličnoj pregradi što je problematično jer, onda, karlica gubi sposobnost kontrakcije tokom orgazma. Orgazam je osećaj eksplozije jačine od 0 do 60. A, ako ste već na 55 (od nošenja štikli) nećete uspeti da doživite orgazam kako treba.

3.Žene postaju kreativnije kada dožive orgazam

Studije su pokazale da orgazam ženi donosi samopouzdanje, produktivnost i kreativnost. A, s druge strane – kada su kreativne, žene doživljavaju jače orgazme!

4.Kontraceptivne pilule štete libidu

Svaka hormonska pilula ima i psihički efekat. Ponekad žene imaju problem da zatrdune čak i kada više nisu na piluli. Bez obzira što ih partner privlači, moguće je da nisu biohemijski kompatibilni, i ne mogu da postignu ništa bez dodatnih hormona.

5.Žene uzbuđuje sedenje na stolicama

Nervi koji se nalaze ispod zadnjice i kostiju na kojima se sedi hrane tkiva za uzubđenje (u vagini, klitorisu, anusu, itd.). Sedenje na određenoj vrsti stolica pritiska ove nerve na poseban način što dalje vodi do seksualnog uzbuđenja.

6.Žene imaju tri glavne erogene zone

Klitoris, G tačku i otvor cerviksa. Neki smatraju da su bradavice četvrta, neizostavna erogena zona.

7.Nervni završeci su različiti kod vagine svake žene

Kao pahuljica, svaka žena je jedinstvena i njeni genitalni nervni završeci su drugačiji nego kod neke druge žene. Ovo znači da će na svaku ženu ‘raditi’ druga vrsta metode za postizanje orgazma.

8.Pulsiranje koje žena oseti tokom orgazma su zapravo kontrakcije materice koja pokušava da usisa što više sperme

Ligamenti koji se završavaju u labia majora-i pomeraju matericu napred-nazad tokom orgazma kako bi cerviks dobio priliku da skupi spermu i uskladišti je u zadnji deo vagine, te time poveća plodnost.

9.Dobra hidratacija povećava šamnsu za orgazmom

S obzirom da su nam tela sastavljena većinom od tečnosti, hidratacija potpomaže sposobnost za postizanjem orgazma.

Pogledajte još