Hoće li ove godine biti Prajda? Policija se intenzivno sprema

0

Policija se intenzivno priprema pred najavljenu Paradu ponosa i narednih dana će imati precizne bezbednosne procene, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

„Kako se termin Parade ponosa približava, rizik je veći. Mi hoćemo da budemo potpuno ozbiljni kada je reč o bezbednosnim procenama, ne želimo da dajemo paušalne ocene“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.
 
Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a njeno održavanje prethodnih godina zavisilo je od bezbednosnih procena nadležnih državnih organa. Tokom Parade ponosa u oktobru 2010. godine izbili su neredi sa velikim brojem povređenih i uhapšenih.
 
„Kako se termin (parade) bude približavao policija će moći da izađe sa svojom procenom, pošto nije jedina koja radi takve bezbednosne procene“
, rekao je Stefanović.
 
Dodao je da policija priprema i angažuje sve snage koje su potrebne. Stefanović je naveo da MUP obavlja i sve preventivne pripreme kako bi se sprečile eventualne negativne posledice.
 
Na pitanje novinara o Cvetanu Vasilevu (55), državljaninu Bugarske, koga traže vlasti te zemlje zbog pronevere novca, a navodno je nedavno viđen u Paraćinu, ministar je kazao da ne zna za taj slučaj, ali da će Srbija postupati po svim Interpolovim poternicama, bez izuzetaka.

Izvor: Blic

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.